Altilium SB fra Modum ble beste studentbedrift!

Vår etablererveileder Gro Moen var med som dommer da de beste studentbedriftene skulle kåres i regionsmesterskapet for alle studentbedrifter ved Høgskolen i Sørøst – Norge.

Studentbedrifter fra Buskerud, Telemark og Vestfold (BTV) presenterte sine forretningsideer ved presentasjon på scenen og de hadde egne bedriftutstillinger.

Dommerne var fra offentlig og privat arbeidsliv og bestemte hvem som skal representere sine fylker på NM for Studentbedrifter, 11.-12. juni på næringslivets hus i Oslo.

Altilium SB vant prisen for beste studentbedrift. De består av fire studenter fra Modum; Jonas Myhren, Kjell Ole Sønsteby, Øyvind Kristiansen og Torgrim Ingvoldstad. Produktet de har funnet opp er batteripakker som kan kobles på hverandre og gi tilgang til strøm der dette ellers er vanskelig.

Her er dommernes kommentar:

Vinneren av 1. plass Telemark kan løse samfunnsmessige utfordringer, samtidig som de dekker kommersielle behov. Produktet har et internasjonalt potensial, og er skalerbart. Studentbedriften presenterte en gjennomarbeidet og troverdig forretningsplan, og har allerede knyttet til seg store, solide samarbeidspartnere, og potensielle kunder. Produktet er fleksibelt, fremtidsrettet og kan ta andeler i et stadig økende marked for lagring av energi – såkalte «powerbank». Teamet fremstår med faglig tyngde og vi tror studentbedriften har solid potensial for videre utvikling.

Uncover Vision SB fra optometriutdannelsen på campus Kongsberg ble beste studentbedrift fra Buskerud.

Her er dommernes kommentar:

Vinneren av 1. plassen fra Buskerud har fått innsikt i en stort samfunnsmessig problem, og har utviklet en god, praktisk løsning på dette. De har etablert gode samarbeidsrelasjoner, både i det aktuelle markedet samt her i Norge. Studentbedriften kan bygge kompetanse og arbeidsplasser i Moldova – og virkelig forbedre livskvaliteten til svaksynte der nede.

Du kan lese mer om kåringen på http://www.ue.no/Telemark/Kalender/BTVM-for-Studentbedrifter-2018

Vi ønsker studentbedriftene lykke til i NM!