Sannhetens øyeblikk: hva skaper en magisk kundeopplevelse?

Noen ganger får vi fantastiske kundeopplevelser. Det er sjelden tilfeldig, de er nøye gjennomtenkt, designet, testet ut og justert.

Hva er det egentlig som skaper en magisk kundeopplevelse? Velkommen til inspirasjonsforedrag med Ted Matthews!

En av de aller viktigste suksessfaktorene for å skape ekstraordinære opplevelser er empati; evne å se seg selv utenfra og ta kundenes perspektiv. Hvordan kan vi se på reiselivsopplevelsen som en kundereise? Og hvordan kan det hjelpe oss til å utvikle oss og bli en bedre og mer lønnsom bedrift?

Ted Matthews er førsteamanuensis ved institutt for design på Arkitekt og Designhøyskolen i Oslo. Han er en etterspurt foredragsholder, forsker og designer både internasjonalt og nasjonalt.

Det er vanskelig å ikke la seg inspirere av hans kompetanse og formidlingsevne.

Ted Matthews vil gi oss et innblikk i hvordan en tjenestedesigner arbeider for å skape helstøpte og minneverdige reiselivsopplevelser. Ted ser på en reiselivsopplevelse som en samling «sannhetens øyeblikk» som må henge sammen både funksjonelt og emosjonelt over tid.

Avslutningsvis vil Sigrid Hoem, Gyger AS, presentere bedriftsprogrammet
DROPS: Design og Regi av Opplevelser Praktisk og Strategisk som er utviklet av Gyger og Buskerud Næringshage, og starter opp i november.

Meld deg på inspirasjonforedraget her